Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk, tijdens afscheid als penningmeester bij bestuur Stichting Thuishuis Woerden.

• Chris Schalkwijk krijgt de zilveren steekspeld van de gemeente Woerden voor zijn inzet voor het Thuishuis Woerden. Foto: Paul van den Dungen

WOERDEN • Chris Schalkwijk (70) heeft woensdagavond in restaurant Loef & Lij de de steekspeld in zilver gekregen uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. 

Schalkwijk is de afgelopen tien jaar actief geweest bij Stichting Thuishuis Woerden. Hij was medeoprichter en nam vervolgens de taak van penningmeester op zich. Behalve als penningmeester was Schalkwijk ook nog even voorzitter van de stichting. Aanvankelijk zou hij al eerder stoppen in het bestuur, maar omdat zijn ervaring, kennis en kunde nog goed gebruikt konden worden na een voorzitterswissel, was Schalkwijk bereid om langer te blijven. Nu alles weer stabiel is, kan hij zijn taken met een gerust hart loslaten. Woensdagavond was zijn afscheidsetentje van Stichting Thuishuis Woerden.

‘De 24 uur van Woerden’
De Woerdenaar zet zich ook al sinds 2011 in voor ‘De 24 uur van Woerden’: de tweejaarlijkse wandelestafette om geld op te halen voor mensen met kanker. Daarnaast is hij van 2005 tot 2016 actief geweest voor het Inloophuis Leven met kanker. Bij beide organisaties was hij ook medeoprichter en penningmeester. Bij de landelijke Stichting Thuis in Welzijn is Schalkwijk al sinds 2011 betrokken om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Schalkwijk is ook nog bestuurslid bij basisschool De Keerkring (speciaal onderwijs) en de Sint Franciscusstichting. Daarnaast helpt hij ouderen bij het invullen van hun belastingpapieren. Uit al zijn vrijwilligerswerk blijkt duidelijk dat hij zich graag inzet voor groepen in de maatschappij die het moeilijk hebben. In 2015 heeft hij hiervoor dan ook al een koninklijke onderscheiding ontvangen. Nu is daar een gemeentelijke onderscheiding aan toegevoegd.

Het Kontakt – Woerdense courant – donderdag 30 november 2023