Zestigers die 80-plusser brengen mogen óók een boosterprik. AutoMaatje Ed gaat het proberen.

Zestigers die 80-plusser brengen mogen óók een boosterprik: ‘Als ik dat had geweten’

Niet alleen 80-plussers kunnen momenteel hun boosterprik halen. Ook 60-plussers die hen begeleiden kunnen een prik laten zetten. Maar lang niet iedereen weet dat, blijkt op de priklocatie in Woerden.

Femke Rodenburg, Rik Sneijder  Laatste update: 03-12-21, 16:50

AutoMaatje-chauffeur Ed Nobel (68) hoopte meteen een boosterprik te kunnen krijgen bij het rijden van het echtpaar Zirkzee naar de vaccinatielocatie, maar bleek net iets te vroeg. © Rianne den Balvert
Ed Nobel (68) uit Woerden rijdt dinsdagmiddag het echtpaar Zirkzee uit Woerden naar de vaccinatielocatie aan De Bleek. Een vrijwilligersklusje dat hem normaal gesproken alleen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers oplevert. Vandaag hoopte hij ook de boosterprik mee te kunnen pakken. ,,Ik heb het binnen gevraagd, maar ik ben net te vroeg, want ik heb 17 juni mijn tweede prik gehad.”

Behalve dat je 60-plus moet zijn, geldt ook de voorwaarde dat de laatste coronavaccinatie langer dan zes maanden geleden is. ,,Jammer, ik had die booster best al willen hebben, maar ik heb mijn vorige inenting in juli gehad”, vertelt Marja Slager (61) uit Woerden. Ze komt net de vaccinatielocatie uit lopen samen met haar 89-jarige moeder achter de rollator. ,,Ze vroegen netjes of ik ook in aanmerking kwam. Als ik dat had geweten, had ik mijn man gestuurd die al wel langer dan een half jaar geleden gevaccineerd is.”