Word Vrijwilliger

Stichting Thuishuis Woerden is een groeiende organisatie en daarom altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

‘Mensen die er willen ‘zijn’ voor alleenstaande ouderen’.

Word vrijwilliger bij (klik op de verschillende tabs):

Thuisbezoek
Thuisbus
AutoMaatje
OuderMaatje
Thuisbezoek

 

Een Thuisbezoek vrijwilliger is een soort tijdelijk Maatje, die samen met een oudere gaat kijken hoe de week weer wat leuker (minder eenzaam) kan worden.
Samen onderzoeken naar mogelijkheden om het netwerk te vergroten. Op zoek naar nieuwe 'clubjes' of vrienden. De oudere over de drempel helpen en opzoeken wat er allemaal te doen is in gemeente Woerden. Uitgangspunt = de behoefte van de oudere.

Flexibel vrijwilligerswerk, tijd is zelf in te delen, aanbod (kosteloze) basiscursus en ondersteuning professionele coördinator

 

Thuisbus

Als Gastvrouw/heer help je bij de Thuisbus. (camper met pop-up terras in diverse wijken in gemeente Woerden) Je zet koffie/thee, stelt het terras op voor de bus en zorgt voor gezelligheid & verbinding tussen de ouderen die naar de Thuisbus komen. Je bent enthousiast, maakt makkelijk contact en helpt de ouderen over de drempel.

 

Van mei t/m september op een maandag, dinsdag of woensdag middag van 14:00-17:00 uur.

Het kunnen rijden van een camper/klein busje is een pre, maar geen verplichting.

 

Donderdagmiddag een aantal keer per seizoen in de kernen; Zegveld, Kamerik en Harmelen.

AutoMaatje

Meld je aan als vrijwilliger en rijd jouw minder mobiele plaatsgenoten in je eigen auto naar hun bestemming. Als chauffeur kan je zelf je beschikbaarheid doorgeven en dit mag per week verschillen.

Veel ritjes zijn binnen de gemeente Woerden, maar ook lange ritten komen regelmatig voor.
Je krijgt een onkostenvergoeding van € 0,35 per gereden kilometer vanaf je eigen huis plus eventuele parkeerkosten.

Voorwaarden om je aan te kunnen melden als chauffeur:

- Je bent in het bezit van een eigen auto.

- Je auto moet APK-gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben.

- Je hebt een geldig rijbewijs.

- Je kunt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen.

Op dit moment zijn we alleen nog specifiek op zoek naar chauffeurs uit de wijk Staatsliedenkwartier, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Voor de andere wijken hebben we op dit moment voldoende chauffeurs beschikbaar.

OuderMaatje
  • Is gastvrouw tijdens een OuderMaatje middag.
  • Ondersteunt en stimuleert de ouderen en het onderlinge contact.
Vaartochten
Scootmobieltochten
Winterfeest
Ondersteuner Automaatje
Vaartochten

Eén keer per maand op dinsdagmiddag vertrekken we met de ‘Sweet Caroline’ vanuit de Haven voor een gezellige vaartocht. Als vrijwilliger ben je de gastvrouw/heer tijdens de vaartocht.

De deelnemers melden zich aan om in contact te komen met andere leeftijdsgenoten uit de gemeente Woerden en vinden het soms ook lastig om dan samen in gesprek te gaan. Hier ligt een belangrijke en vooral gezellige taak voor de vrijwilliger.  Dit kan d.m.v. een gesprekje, een spelletje of vragen om elkaar beter te leren kennen.

Scootmobieltochten

Eén keer per maand op donderdagmiddag verzamelen we met de scootmobielrijders bij Weddesteyn om een leuke tocht in de omgeving te gaan maken. Vind je het leuk om met de fiets mee te rijden, kan je goed het overzicht bewaren in het verkeer en houdt je van gezelligheid. Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Tijdens de pauze ondersteunen we de deelnemers om contact te leggen met elkaar en zo leren we elkaar beter kennen.

Winterfeest

Gedurende het jaar organiseren we 2 grotere activiteiten waarbij we ons volledige deelnemersbestand uitnodigen voor een gezellige middag. In de zomer gaan we op een gezellige locatie pannenkoeken eten en voor de kerst organiseren we het Winterfeest. Gemiddeld ontvangen we dan tussen de 100 en 130 deelnemers en dat vraagt ook de nodige inzet van onze vrijwilligers. Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij deze activiteit(en). Bij beide activiteiten zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om onze deelnemers van een gezellige middag te voorzien. Bijv. ondersteunen bij het uitserveren, gezellig een praatje aan tafel, ondersteunen bij een creatieve activiteit. Zet vooral je eigen kwaliteit in voor een gezellige middag.

Ondersteuner Automaatje

Voor Automaatje zoeken wij vrijwilligers die bij ons op kantoor de planners ondersteunen met het aannemen van de telefoon, ritjes invoeren in het computersysteem en de deelnemers terug bellen.

 

De meeste telefoontjes zijn informatief, maar het komt ook regelmatig voor dat een deelnemer even wil kletsen of zijn/haar hart wil luchten. Hier is dan zeker ruimte voor. Het sociale aspect is voor ons net zo belangrijk als het regelen van vervoer.

 

Voor ons is het belangrijk dat je

- Vriendelijk bent en een luisterend oor kunt bieden.

- Computer vaardig bent en open staat om met het Automaatje systeem te leren werken.

- Over goede communicatieve en klantvriendelijke vaardigheden beschikt.

- Op ons kantoor stabiel inzetbaar bent. (9.00-13.00, starttijd in overleg)

 

Herken je jezelf in de beschreven vaardigheden en lijkt het je leuk om de inwoners van Woerden te ondersteunen dan komen we graag met je in contact.

 

Op dit moment hebben we voldoende Ondersteuners bij Automaatje.

 

Voor alle nieuwe vrijwilligers geldt:

  • Men behoeft geen speciale opleiding te hebben.
  • Nieuwe vrijwilligers krijgen (kosteloos) een basiscursus aangeboden.
  • Leeftijd is niet belangrijk en mannen en vrouwen zijn welkom.