Woerdens estafettestokje blijkt wondermiddel in strijd tegen eenzaamheid

Woerdens estafettestokje blijkt wondermiddel in strijd tegen eenzaamheid

WOERDEN – U moet niet vreemd opkijken als u in Woerden mensen ziet wandelen of rennen met een lichtgevende estafettestok: met die stok haalt Stichting Thuishuis Woerden geld op voor acties om eenzame ouderen door de donkere winterdagen te helpen.

“Normaal laten we ouderen zoveel mogelijk met elkaar in contact komen”, legt initiatiefnemer Lotte Ruyten uit. “Iedereen weet dat samenkomen nu niet kan, maar die behoefte aan contact blijft, dus zijn we nu druk met het uitwerken van coronaproof activiteiten. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het langs de deur brengen van presentjes en iets lekkers, of gewoon langs gaan voor een praatje.”

Doorbreken van isolement
Karin en haar man doen mee met de actie: “We zijn enthousiaste lopers en kunnen dus wel wat kilometers maken. Dat is fijn, want dat levert de stichting goed geld op. We zien ouderen echt in een isolement raken en dat moeten we met elkaar zien te doorbreken. Fijn als we met de ‘stick’, zoals de lichtgevende estafettestok heet, een bijdrage kunnen leveren.

Iedere kilometer een euro
“Het is heel laagdrempelig”, zegt Lotte van het Thuishuis. “Je meldt je aan, krijgt op een onverwacht moment de ‘stick’ in je brievenbus en het adres waar hij heen moet. En dan kan de tocht beginnen. Uiteindelijk betaal je een euro voor iedere kilometer die je wandelt of rent.”

Inmiddels gaan er 8 estafettestokken rond in Woerden en zijn er ettelijke honderden euro’s opgehaald.

Wilt u wandelen of rennen met de ‘stick’ om zo mee te doen aan de actie voor Stichting Thuishuis Woerden of wilt u meer informatie? Kijkt u dan op thuishuiswoerden.nl of meld je direct aan via een Whats’app bericht met je naam en adres naar: 06-83405125

RTV Utrecht zondag 6 december 2020