Week tegen eenzaamheid: Activiteitengids gelanceerd! ‘Een jaar vol ontmoeting’

Lancering activiteitengids ‘Een jaar tegen eenzaamheid’

Van 30 september tot en met 7 oktober was de Week tegen Eenzaamheid in Woerden. In het kader van deze week zijn er de afgelopen week vele, leuke extra activiteiten georganiseerd om mensen te stimuleren eropuit te trekken, deel te nemen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Eenzaamheid is (helaas) iets dat het hele jaar door speelt en niet in 1 week opgelost. Daarom hebben Stichting Thuishuis Woerden, Hart voor Woerden en Buurtwerk de handen ineengeslagen en een activiteitengids samengesteld. De wens naar een overzicht van alle activiteiten die er aangeboden worden in gemeente Woerden is al jaren groot,  onder maatschappelijke organisaties, hulpverleners en inwoners. In het bijzonder voor ouderen en mensen die niet digitaal vaardig genoeg zijn om alle activiteiten online te kunnen vinden. Voor hen is deze activiteitengids de (enige) manier om erachter te komen wat voor creatieve, sportieve en sociale activiteiten er worden aangeboden in de gehele gemeente Woerden. Uiteraard wordt de gids ook digitaal aangeboden.

Afgelopen donderdag, tijdens de pizza-eet-activiteit bij Egde in het kader van de Week tegen Eenzaamheid werd de activiteitengids gelanceerd!!

Nu de taak aan alle inwoners van gemeente Woerden om te helpen deze gids te verspreiden. Geef hem aan je opa of oma, doe hem door de brievenbus bij die ene buurvrouw die veel thuis zit, breng hem onder de aandacht bij je vader of moeder of leg hem in je winkel. Alleen met elkaar kunnen we een verschil in eenzaamheid maken!

De activiteitengids zal (gratis) af te halen zijn op verschillende openbare locaties in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. Denk aan dorpshuizen, buurthuizen, bibliotheken, gemeentehuis enz.  Ook is de gids online in te zien op www.woerdenvoorelkaar.nl