Het pop-up terras van de Thuisbus is weer gestart.

Thuisbus

De terrassen mogen vanaf 1 juni weer open en daar hoort ook het pop-upterras van de Thuisbus bij. De mobiele ontmoetingsplek voor ouderen rijdt vanaf dinsdag 2 juni weer door de stad en doet zes wijken en de dorpen aan.

“Nu de lockdown-regels worden versoepeld, mogen we per 1 juni ook weer met de Thuisbus op pad! Uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter-regel”, zegt Lotte Ruyten van Stichting Thuishuis Woerden.

Ruime opstelling

Het complete programma volgt nog, maar op 2 juni staat de Thuisbus bij winkelcentrum Molenvliet en op 3 juni aan het water bij de Singel voor de flat aan de Irisstraat. “We zullen het terras ruim opstellen, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Er staat desinfect op de tafels en vooraf wordt bezoekers gevraagd of ze recent klachten hebben gehad.”

Verademing

De bus staat op maandag, dinsdag en woensdagmiddag in de Woerdense wijken van 14.30 tot 16.30 uur. Om de week staat de Thuisbus op een vaste plek en één keer in de maand staat de bus in één van de dorpen (Kamerik, Harmelen of Zegveld). “We denken dat het voor veel ouderen een verademing is weer koffie of thee te kunnen drinken met anderen en in een andere omgeving dan hun eigen huis. Het weer blijft goed, dus is het geen straf lekker buiten te zitten.”

De komende maand wordt er rustig opgestart, zodat iedereen kan wennen aan de 1,5 meter-regel. Op diverse plekken in Woerden wordt er een folder door de bus gegooid en het programma van waar de Thuisbus komt te staan, komt ook in de Woerdense Courant. Als je zelf een programma wilt hebben, dan kun je bellen naar Stichting Thuishuis Woerden via 06-83405125.