Dit pop-upterras duikt 3 x per week ergens op in Woerden en iedereen moet dat weten

Bron: InDeBuurt

Heb je dit pop-upterras al eens ergens gezien in Woerden? In 2018 dook de camper met bijbehorend terras voor het eerst op, elke week op een andere plek in de wijken. Nooit gezien? De kans dat je het deze zomer wél ziet, is drie keer zo groot. Want vanaf vandaag staat het drie keer in de week ergens in Woerden. En dat is goed nieuws, vooral voor mensen die behoefte hebben aan een praatje zo nu en dan. Supersympathiek idee. Zegt het voort! 

Je zou maar met pensioen zijn en dag in dag uit alleen zitten. Met niet veel of helemaal geen mensen in je omgeving om af en toe een praatje mee te maken… Dat is erg.

Broodnodig

De ‘Thuisbus’ van Thuishuis Woerden is daarop het antwoord. Het rijdt naar allerlei plekken in Woerden en staat dan een paar uur mét terras in de wijk. Iedereen die wil, kan even op het terras plaatsnemen en een gratis bakkie drinken. En dus dat broodnodige buurpraatje maken. Zelfs voor mensen die niet meer heel mobiel zijn, is dit haalbaar, want de camper komt de wijken in.

Lotte Ruyten is het brein achter dit supersympathieke idee. Ze tikte vorig jaar de camper op de kop via Marktplaats en probeerde het gewoon maar eens een zomer lang uit met het idee: eerst maar eens kijken hoeveel animo ervoor is. Nou, meer dan genoeg, zo bleek. En dus is de camper vanaf vandaag drie keer in de week in de wijken te vinden.

Iedereen moet het weten

Hoe meer mensen ervan af weten die behoefte hebben aan een buurpraatje, hoe beter. Dus zegt het vooral voort. Tegen ouders, buren, broers en zussen, vrienden en vriendinnen. Als iedereen dit weet en aan de man brengt bij mensen die alleen zitten, kan de eenzaamheid in Woerden werkelijk een stukje minder worden. Dat zou toch fantastisch zijn?

De Thuisbus kan trouwens ook heel goed meer vrijwilligers gebruiken. Wie zich aan wil melden als vrijwilliger, kan contact opnemen met Lotte via mail of door te bellen met 06-83405125.