Bolton ontwikkelt in Snellerpoort 80 woningen met binnentuin en een 2e Thuishuis!

Feestelijke ondertekening overeenkomst bouwveld B3!
Bolton ontwikkelt in Snellerpoort 80 woningen met binnentuin en bijzondere poort.
Opnieuw is er een bouwplan bekend voor Snellerpoort. Tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen gaat Bolton 80 woningen bouwen voor starters, gezinnen, alleenstaanden en senioren (bouwveld B3). Het plan PORTA (poort) dankt zijn naam aan een markante toegangspoort. Deze verbindt het La Fontaineplein met de groene en waterrijke binnentuin. Op donderdag 23 november ondertekenden Bolton en de gemeente de ontwikkelovereenkomst. Als alles meezit, kan de bouw begin 2026 van start.
Bolton heeft met PORTA de selectie gewonnen die de gemeente had uitgeschreven. Het plan telt 16 goedkope koopappartementen, 32 middeldure en 32 dure koopwoningen. Starters, gezinnen, alleenstaanden en vitale senioren kunnen hier een woning vinden.
In samenspraak met de gemeente Woerden onderzoekt Bolton om in PORTA ook plek te maken voor twee kleinschalige, specifieke woonvormen: een studentenwoning en een ‘studentenhuis voor ouderen’. Het laatstgenoemde krijgt invulling door Stichting Thuishuis Woerden. Een Thuishuis biedt kleinschalige zelfstandige huurwoningen voor vitale ouderen met een gedeelde woonkamer en keuken. Deze woonvorm nodigt maximaal uit om mee te (blijven) doen vanuit zelf- en samenredzaamheid, oftewel: op een fijne manier samen oud worden! Jongeren kunnen hieraan een bijdrage leveren met vrijwilligerswerk. In ruil daarvoor betalen zij minder huur voor een studentenkamer. In PORTA zijn er ook gezamenlijke ruimtes voor alle bewoners en de buurt. Zo is er de huiskamer en een activiteitenruimte voor sport en spel.
Meer informatie over PORTA vind je op www.porta-woerden.nl Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief of voor de participatie als je wilt meedoen en meedenken.