AutoMaatjes brengen 50 kerstdiners rond bij ouderen namens FC Utrecht

Senioren dineren mee met FC Utrecht

Al jaren organiseert FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een kerstdiner, speciaal voor ouderen uit de regio. Helaas kon dit bijzondere evenement vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet in het stadion plaatsvinden. Maar juist in deze moeilijke periode wil FC Utrecht de ouderen zeker niet vergeten! Als alternatief kregen 500 ouderen in de hele provincie op donderdag 17 december een kerstdiner van de voetbalclub thuisbezorgd, waaronder 50 senioren uit Woerden.

FC Utrecht organiseerde dezelfde avond een grote kerstshow die live werd uitgezonden via RTV Utrecht. Deze uitzending bood de senioren de gelegenheid om toch coronaproof samen te dineren, terwijl ze konden genieten van het entertainment. Tijdens de show traden niemand minder dan de cabaretière Tineke Schouten, de zangers Ronnie Tober, Michael Oomen en Dennis Kroon en goochelaar Roy van Rossum op in het sfeervolle en gezellige kerstprogramma.

De 50 diners in Woerden zijn bereid door het Stadshotel Woerden en via vrijwilligers van Automaatje van de stichting Thuishuis Woerden thuisbezorgd bij de ouderen. Stichting Beweegteam Woerden ondersteunde het initiatief in het kader van de maatschappelijke samenwerking tussen FC Utrecht en de gemeente Woerden. Er waren ook meerdere vrijwilligers van FC Utrecht aanwezig. Arjan Noorthoek, wethouder sport in Woerden, reed ook mee met één van de Automaatjes en hielp bij de bezorging van de maaltijden. De reactie van één van de deelnemers ‘we kunnen dit echt zo goed gebruiken in deze moeilijke tijd, het is echt een lichtpuntje’.